تحلیل روانشناسی پیادهروی اربعین
8 شهریور 1402اربعین حسینی و آموزه های آن
8 شهریور 1402سخنرانی حجت الاسلام حسین اسکندری با موضوع “پیامهای زیارت اربعین”، جلسه دوم، سال ۱۴۰۰
در زیارت اربعین امام صادق علیه السلام بعد از اینکه سیمای اباعبدالله و ویژگیهای ایشان را بیان میکنند، فلسفه نهضت و قیام امام حسین علیه السلام را به زیبایی در یک جمله برای ما تبیین می کنند و می فرمایند: حسین علیه السلام در دعوت مردم و خیرخواهی برای مردم کار را تمام کرد و برای هیچکس عذری باقی نگذاشت و آنها را دعوت به سعادت کرد . به مقتضای اینکه حسین علیه السلام مصباح الهدی و چراغ هدایت است، خون قلبش را در راه خدا بذل کرد تا همان کاری که ۱۲۴هزار پیامبر برای بیداری و آگاهی بندگان کردند را به نهایت برساند.
امروز هم حسین علیه السلام با دستگاه و نهضت عاشورایی و اربعین مردم را بیدار میکند و اربعین پیامش این است که آنهایی که در عاشورا نبودند تا حسین را یاری کنند، این ها در اربعین با حسین علیه السلام بیعت می کنند. عاشورا یک حادثه نیست که کهنه شود، بلکه یک حقیقت جاری و ساری است که این واقعه یک مکتب جریانساز است که حقیقت و روح اسلام است.
اگر کسی بخواهد عینیت اسلام را ببیند باید حسین و کربلای حسین را ببیند. خوف و رجا، تولی و تبری همه در نهضت حسین است. حرکت امام حسین علیه السلام موجب بیداری جهانیان است و این واقعه تا قیامت زنده است. اگر عاشورای امام حسین علیه السلام نبود واقعا معلوم نبود چیزی از دین باقی بود یا نه؟
اربعین، عاشورایی است برای ما که از عاشورای سال ۶۱ هجری جامانده ایم. برای تجدید بیعت با حسین علیه السلام اربعین بهترین فرصت است.
حضرت با قیامشان خواستند چهره دشمنان را آشکار کنند. عدهای به خاطر حُبّ دنیا و دنیا طلبی در مقابل امام حسین علیه السلام ایستادند و عده ای هم در مقابل ظلم و ستمی که به امام حسین علیه السلام شد، سکوت کردند و حضرت را یاری نکردند. امام صادق علیه السلام در زیارت اربعین، اینها را لعن می کند.