اربعین هنگامه احیای امر امام حسین (ع)
8 شهریور 1402اهمیت زیارت اربعین
8 شهریور 1402سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین شریعتی تبار در خصوص زیارت اربعین، یکی از نشانه های مومنین
وجود مبارک سید الشهداء (ع) با توجه به رشادتها و حماسه بزرگی که در تاریخ اسلام و تاریخ بشریت انجام دادند دارای خصایص و ویژگیهای شخصیتی منحصر به فردی می باشند که این خصوصیات و ویژگی ها به «الخصایص الحسینیه» تعبیر شده است که مخصوص شخصیت امام حسین (ع) است.
یکی از خصوصیات و ویژگی های منحصر به فرد امام حسین (ع) که سایر ائمه حتی پیامبر اکرم (ص) با این خصوصیت امام حسین شریک نیستند مسئله زیارت امام حسین (ع) در روز اربعین است.
این زیارت از اختصاصات امام حسین (ع) است که برای هیچ کدام از ائمه معصومین، زیارت اربعین توصیه نشده است. در این خصوص، امام حسن عسکری (ع) یکی از نشانه ها و علامتهای انسان مومن به اسلام را در کنار چهار موضوع دیگر، زیارت اربعین امام حسین معرفی نموده اند.
متن زیارت اربعین امام حسین(ع) ، برگرفته از انشاء امام صادق (ع) است. فلسفه زیارت اربعین به تعبیری این گونه بیان شده است که آسمان و زمین، ملک و ملکوت و عالم هستی چهل شبانه روز برای مصیبت امام حسین (ع) و کربلا و عاشورا گریه کردند و حالت اندوه و غم داشتند.
و به تعبیر دیگر اربعین نماد بلوغ و نشانه بالندگی و رشد و آشکار شدن یک حقیقت و جریان اسلامی و سیاسی است. انسان نیز در سن چهل سالگی به بلوغ فکری و ذهنی می رسد.
عامل مهمی که باعث شد دشمنان در مقابل امام حسین (ع) و اصحاب ایشان صف آرایی کرده و ایشان را به شهادت برسانند دنیا زدگی و دنیا گرایی بود.
علاج دردهای دنیا و دنیا طلبی، آزادگی و حریت است.
لیکن نتیجه می توان گرفت که اربعین سید الشهداء نماد و مظهر بلوغ و بالندگی مکتب عاشورا است و رمز ماندگاری عاشورا، جنبه خدایی و الهی داشتن آن است و به همین دلیل است که گذر زمان باعث کم رنگ شدن این جریان و حادثه نمی شود.
امام سجاد(ع) و حضرت زینب (س) به همراه اهل بیت امام حسین(ع) در دو شهر کوفه و شام که پایگاه سیاسی و فکری حکومت بنی امیه بود دست به افشاگری و روشنگری قیام و حادثه کربلا زدند و نیات خبیثانه خلیفه وقت را بر همگان روشن کردند.
امروزه زیارت اربعین حسینی به یک رزمایش و نماد عظیم اسلامی و انسانی تبدیل شده که این اجتماع، بر گرفته از عشق و محبت زائران به سید الشهداء است.
در طول تاریخ چه بسیار جریان های منحرف و انسانهای جنایتکار سعی بر نابودی و از بین بردن جریان کربلا و حادثه قیام کربلا داشته اند که همه تیرشان به سنگ خورده است.
نتیجه این فداکاری و شهادت امام حسین (ع) نجات بشریت از جهالت و گمراهی و بی عدالتی بود. زیرا امام حسین مظهر عزت، رحمت و قدرت خداوند است.